Podržana kampanja "Prepoznaj domaće - Budi ponosan - Made in BiH"Objavljeno: 11.Sep.2015

 

Pred dvadesetak predstavnika domaćih proizvođača i distributera sa područja Tuzlanskog kantona (TK) danas su premijer TK-a Bego Gutić i direktor agencije "Colosseum" iz Tuzle Zlatko Berbić predstavili medijsku kampanju "Prepoznaj domaće - Budi ponosan - Made in BiH".

 

Iako Vlada ne može iz budžeta finansirati ovakav tip kampanje, premijer i članovi Vlade su prihvatili ulogu da svesrdno na druge načine podrže ovakve aktivnosti.

 

"Vlada daje punu podršku realizaciji ove medijske kampanje i želja nam je da u njenim okvirima vidimo što veći broj domaćih proizvođača, prvenstveno sa područja našeg kantona. Svi mi moramo biti svjesni da kupovinom domaćih umjesto uvoznih proizvoda jačamo naše proizvođače, našu ekonomiju, direktno im pomažemo da se razvijaju i otvaraju nova radna mjesta. Nasuprot tome, kupovinom bilo čega uvoznog naše novce šaljemo negdje drugo i pomažemo proizvođače od kojih mi u BiH nemamo nikakvu pomoć", istakao je ovom prilikom premijer Gutić.

 

Dodao je da je Vlada nedavno donijela i zvanične preporuke kojima je pozvala sve kantonalne institucije i osobe koje svoju plaću primaju iz budžeta Tuzlanskog kntona da, u skladu sa zakonskim mogućnostima, preferiraju kupovinu i korištenje domaćih proizvoda.

 

Reakcije brojnih predstavnika domaćih kompanija su više nego pozitivne. Mnogi su odmah podržali ovu aktivnost i izrazili spremnost da aktivno učestvuju u realizaciji kampanje.

 

"Najveći bh. trgovinski lanac "Bingo" se u ovu kampanju uključio, prije svega zato što smo u ovoj kampanji, za razliku od brojnih sličnih, uvidjeli prostor da i mi direktno pomognemo boljem plasmanu roba domaćih proizvođača", rekla je portparolka "Binga" Tatjana Paunoski.

 

Direktor "Colosseuma" Zlatko Berbić je kazao da kada bi svaki građanin mjesečno odabrao samo deset maraka više domaćih umjesto uvoznih proizvoda, to bi značilo novih 480 miliona KM bh. privredi, a time i nova radna mjesta, sigurnije i stabilnije penzione fondove, bolje zdravstvo i školstvo.

 

Prisutni privrednici pohvalili su rad Vlade TK-a ističući da u dosadašnjem periodu Vlada svoje aktivnosti, kada je u pitanju privreda, provodi vrlo profesionalno, posebno s obzirom da fokus aktivnosti polako sa privrednih društava koja su u konstantnim problemima prebacuje na "zdravi" dio privrede, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnh organa TK.

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
POBOLJŠANA TURISTIČKA PONUDA IGMANA I BJELAŠNICE KROZ PROJEKAT EUObjavljeno: 11.Sep.2014Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) organizovala je promotivno-turistički obilazak područja planina Igman i Bjelašnica za medije, s ciljem predstavljanja projekta “Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG”- 365“ kojeg finansira Europska unija, a realizuju SERDA-e i JKP ZOI84 Sarajevo. NASTAVI ČITATI
Krompira će biti i za izvozObjavljeno: 13.Aug.2015Ratari u RS zasijali su ove godine krompir na 17.000 hektara, a prema prvim procjenama rod će dostići oko 204.000 tona.NASTAVI ČITATI
U općini Novi Grad Sarajevo uskoro puštanje u rad postrojenja za fitodepuraciju Objavljeno: 10.Sep.2013U Eko kući –Park šume Mojmilo 3. i 4. septembra 2013. godine održana je radionica o tretiranju otpadnih voda pomoću biljaka tzv. sistemom fitodepuracije. Prisutnim polaznicima radionice su predstavnici italijanske organizacije "Kalipolis" prenijeli iskustva o fitodepuracijiNASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.